Debitorstyring og rykning

Debitorstyring er et område, der ofte overses, men som faktisk er ret vigtigt.

Én ting er at få de betalinger, man har til gode, og en anden er at bevare et godt forhold til kreditorer og debitorer.For at få godt og grundigt styr på sagen giver det mening at hyre en bogholder, som kan udføre fast debitorstyring.

Værd at vide om debitorstyring

Debitorstyring dækker over håndtering af debitorer. De fleste virksomheder kommer på et eller andet tidspunkt ud for – sandsynligvis endda flere gange – at man ikke modtager betaling for et stykke arbejde. Det håndteres først og fremmest med rykkere og siden hen med inkasso, men selve processen skal klares ordentligt. Det er vigtigt at have ordentligt styr på egne dokumenter, så man ikke undgår fejl. Samtidig er der måder, hvorpå debitorstyringen kan optimeres for at få det hele til at fungere så effektivt som muligt.

Der er forskellige måder at klare debitorstyring på. Nogle virksomheder klarer det på egen hånd, mens andre gerne vil have lidt assistance udefra. Der er flere fordele ved at outsource debitorstyringen. Navnligt at det frigør en masse kapacitet i virksomheden, som du så kan bruge på andre ting: Men også at du slipper for de irritationer, der ofte følger med, når man skal have fat i skyldige penge fra kunderne.

Sådan kan jeg hjælpe

Faktisk er debitorstyring en af AH Bogførings spidskompetencer. Jeg holder styr på papirerne og sørger for, at debitorerne bliver rykket i tide. Administration er vigtigt på dette punkt, da det handler om at sende rykkere på det rette tidspunkt. Det samme gælder for større fakturaer, hvor det kan være smart med varsler i god tid. Samtidig foregår det hele efter en nogenlunde fast procedure, hvilket skaber stabilitet, og det fremmer virksomhedens velvære – især økonomisk.

En anden ting er rykning af debitorer foregår efter reglerne og med respekt for kunderne. Ofte ligger der menneskelige fejl bag, og med god debitorstyring er det ofte muligt at bevare de gode kunder og samtidig være skarp til at opkræve, når der er behov for det. Det opnås normalt med rykkere i god tid, retfærdige betalingsvilkår, et nogenlunde overblik over kundens kreditværdighed, samt ved at have god erfaring på området. Jeg forsøger at klare sagen på bedst mulig vis, så der er minimal bekymring for virksomheden. En fordel ved at benytte en freelancer til debitorstyring er, at din virksomhed får styr på et særdeles vigtigt område, men helt uden at skulle bruge almindelige arbejdsressourcer på det.

Udover debitorstyring kan jeg også hjælpe med meget andet relateret til regnskab. Kig rundt omkring på siden for info om mine andre ydelser inden for bogføring.